2009. november 12., csütörtök

Amazon

Először is kezdjük a szó jelentésével. Röviden annyit tesz, hogy "harcias, férfias nő". Nos ha egy kicsit jobban bele szeretnénk mászni a dologba akkor az amazonok görög mitológiai alakok, akik harciasságukkal, erős testalkatukkal, befont copfúkkal és levágott jobb melükkel vívták ki a történelem megbecsülését. A jobb mellüktől azért szabadultak meg, mivel így könnyebben tudtak az íjjal bánni. A mitológia szerint (aminek úgye elvileg van egy kis valóságtartalma) férfiakkal csak akkor érintkezhettek, ha a cél a fajfenntartás volt. Azonban ezzel az opciós lehetőséggel csak azok a nők élhettek akik már legalább egyszer öltek embert (hát szerintem előbb utóbb mindenkit rávenne a lelkivilága a dolog érdekében). Ha megvolt az első gyilkosságunk, jöhetett tehát az első szexuális élmény is, azonban, ha a "végeredményként" egy fiút sikerült összehozni jöhetett a következő gyilkosság ( a férfi partner további sorsáról nincsenek információk). Az amazonok következetesen minden fiú gyermeküket kirakták a Tajgetoszra, vagy ami épp közel esett hozzájuk. Arrafelé tehát minden babakocsi rózsaszín metált fényt kapott, és a kék rugdalózó sem volt divat. Baba-mama torna helyett baba-mama-karate, védőoltás helyett védőfelszerelést kaptak a babák, cumi helyett fogvédő. Még az első nyíl megkapása lehetett cinkes: ne örülj kislányom inkább vágd le a jobb melled.
Na térjünk vissza a jelenbe, ahol is megtalálták az amazonok egyik leszármazottját. Elizabeth Lambert aki a texasi főcsoport iszapbirkózásának győztese, és ösztöndíjjal került a New Mexico női focicsapatba. Ahol is komoly munkát végez:



Két dolog merült fel bennem az eset kapcsán: hogy a pi..ba nem állították ki a kis Elizabeth-et, a másik pedig, hogy ki vagy mi húzta fel ennyire? Erre próbáltam néhány lehetőséget felvázolni:
- megjött neki
- nem jött meg neki (mármint az ösztöndíj)
- rájött, hogy a barátja megcsalja az anyjával (rosszabbik esetben az apjával)
- import magyar csokit kapott
- rájött, hogy Izaúra nem is vak
- elfogyott a kedvenc szemspirálja
- kotta részeg
- elgurult az a fránya gyógyszer
- kedvenc játékosa a jó öreg marco materazzi
- lehet, hogy magyar, és olvasta imre kertesz szülinapi interjúját (ebbe két irritáló dolog van: amit nyilatkozott, meg hogy megélte a 80. szülinapját).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése