2010. január 15., péntek

A szlovén jegymaffia bukása

Hol volt, hol nem volt, még az óperenciás tengeren is túl, lassan már majdnem két éve csoda történt. Szapporóban a magyar jégkorong válogatott kivívta a feljutást a legmagasabb szintre, az A csoportba. Ennek eredményeként hatalmas hadak követték hőseiket tavaly a nem túl messzi Svájcba, hogy biztathassák kedvenceiket. A biztatás megvolt, de a csapat sajnos kiesett, így idén ismét a feljutásért küzdhet. A legfontosabb, hogy a helyszín áprilisban a közeli ljubljanai Hala Tivoli csarnok. A feladat egyszerű: ott kell lenni.
Levél a szövetségnek november elején még, hogy, mikor, hogyan lehet jegyet venni a meccsekre, főleg az utolsó, várhatóan mindent eldöntő utolsó szlovének elleni meccs lenne érdekes ( a feljutásra a két legesélyesebb csapat a mienk és a szlovén). December közepétől az Ibusz utazási irodákban lehet jegyekhez jutni. Mi sem egyszerűbb, az Ibuszba lassan már úgyis ismernek, hajrá. December közepétől minden héten betértem, s így január közepe felé kezdtek megismerni, megutálni. Felajánlottam telefonszámom, hogyha bármi van rögtön szóljanak, mert ha nem lesz jegyem a meccsre úgy járnak mint a Hollán Ernő utcai kollégáik.
Hétfőn jött is a telefon, holnap 12 órától várnak sok szeretettel, mert elkezdik árusítani a jegyeket. Mondanom sem kell 12:05 perckor megjelentem a helyszínen jegyigényemmel, ami a tavalyi jól bevált csapatnak kellett (F-ke sajnos nem tud jönni, így csak 4 leszünk). Kis nehézségek árán behozza a hölgy a stadion rajzát az online "jegyrendeldében". Meglepődve tapasztaljuk, hogy kb 250-300 db jegyet tartanak fenn a "hungary-fan"-oknak. Mondom ez nem lesz sok, hiszen tavaly 3000-4000 magyar szurkolóról beszéltek Svájcban. Gyorsan foglalunk a 3. sorba 4 db jegyet. Megelégedve veszem kezembe a jegyeimet, melyet már legszívesebben most odaadnám a jegykezelőnek Ljubljanában. Kérdezem a hölgyet, hogy a többi mérkőzésre is csupán ennyi jegyet bocsátanak a magyaroknak? Azt Ő nem tudja, mert arra a szlovén jégkorong szövetség nem küldött jegyet. Közben meg bámulja a monitort, mintha az ötös számait mutatnák. Kisvártatva megszólal:
- Ilyet még nem láttam, nézze csak, hogy fogynak a jegyek!
Rátapadok én is a monitorra, és valóban, mintha valaki torpedót játszana, egyre másra váltanak át a szabad helyek foglaltra. Mélyen a zsebembe csúsztatom a jegyet, nehogy valaki még csak egy kósza pillantást is vetni tudjon a kis szemem fényeire.
Haza fele azon morgolódok mekkora egy f@szok ezek a szlovének, hogy beszartak, hogy hazai pályát csinálunk a Hala Tivoliban is, és ilyen aljas dolgokhoz folyamodtak. Otthon első dolgom a jegyeket légmentesen elzárni a külvilágtól. Utána érdeklődésképpen irány a jégkorongblog ott biztos van valami okosság a történésekről. Ismét nem kell csalódnom, egy poszton vagy már félszázan fórumoznak. Hivatalosan csak az Ibuszban lehet jegyeket venni (ahol közben elfogynak a jegyek 5 és fél óra leforgása alatt), mert a szlovén jegyárusító honlapon ellenőrzik az IP címeket, és a magyaroknak nem lehet a magyar-szlovén meccsre jegyeket venni. Na mondják ezt egy olyan embernek, aki elkezd remegni, ha meghallja, hogy nem lehet ott ezen a sorsdöntőnek vélt találkozón. A magyarok megkezdik felvásárolni a hivatalos magyar szektor melletti helyeket. Fogynak mint a cukor. Kedd este tehát nyugtával dicsérték a napot a magyar szurkolok, hogy a szlovének hiába ármánykodnak, bő nyállal bevehetik, megint mi leszünk többen!
Másnap akcióba lép a szlovén szövetség. Hiba történt, minden jegyet amit a neten vettek, vissza fognak rendelni, mert azokat az Ibusznak szánták. Újabb roham az Ibuszba azért a pár száz jegyért amit még senki nem foglalt le a neten, estére persze megint nincs jegy. Közben teljes a káosz, aki megvette, kifizette a jegyét, hogy meri tőle elvenni a szlovén szövetség. Közben a Magyar Jégkorong Szövetség mélyen hallgat, egyetértésben a "nemzeti" sport című szaklappal.
A dolgok mostani állása szerint azonban bármekkora szlovének erőfitogtatása, nem fog sikerülni sem a jegyeket visszakuncsorogni, sem a Ljubljana áprilisi magyar megszállását megakadályozni, mivel már senkit nem érdekel semmi, mindenki veszi a szlovén honlapról ezerrel a jegyeket. Szóval kedves szlovénok, ahogy mifelénk mondták: "ezt elkúrtátok, nem kicsit, nagyon!"
Jövünk!!!!!



Kincs ami van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése