2009. augusztus 18., kedd

MAGYAR - szlovák másodszorra

Mikor L bácsi felhívta a figyelmemet a vasárnapi MAGYAR -szlovák U19-es női kézilabda európabajnoki mérkőzésre, kis fenntartással kezeltem a dolgot. Idén ugyanis már voltam egy MAGYAR -tót összecsapáson ami sajnos tragikus véget ért, ugyanis jégkorong válogatottunkat 13 mp perccel a vége előtt kapott góllal ütötték el legnagyobb sikerétől. Maga mérkőzés felejthetetlen élményt jelentett a vereség ellenére.
Gondoltam még egyszer ez nem történhet meg, ráadásul a lányok kiütötték a címvédő franciákat, valamint legyőzték a montenegróiakat is, így lényegében már biztos továbbjutóként várták a mérkőzést. Reméltem ez a tét nélküliség nem nyomja rá a bélyegét a találkozóra. L bácsi persze teljes eufóriában volt, s megérkezésemkor bemutatta az egész csapatot, ki hol merre mit csinál stb. stb.
A mérkőzésre mintegy 1000 szurkoló volt kíváncsi, mi rögtön a győri etós fanok mellett foglaltunk helyet, jobbról meg a magyar válogatott kapusedzője ült. Pont jó egyveleg: balról a fanatikusok, jobbról meg a szakértelem. A mérkőzés hasonlóan kezdődött mint a svájci meccs: futottunk az eredmény után, s a félidőben, egy góllal mentek a szlovákok. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a két holland biró"nő", valahogy nemhogy a hazai pályat nem fújta, hanem sorozatos hibáival a szlovákokat juttatta előnyösebb pozícióba. Ezt Bartók Úr (a kapusedző )csak így kommentálta:
- Ezért nem kell nők szájába sípot dugni! - kis hatásszünet - Legalábbis nem ilyet!!!
Na ha már Ő ezt mondta, akkor a győri szurkolóktól a nemzetközi fákoffozások, vagy a mádörös verzió elvárható hozzáfűzésnek mondható. Így hát az első félidő leginkább védekezéssel telt:

Itt ép elcsúszott egy kékmezes

A félidőben aztán Róth Kálmán szövetségi kapitány rendet tehetett a fejekben, mivel a második félidőben magára talált válogatottunk. A félidő első gólját Balogh Gabriella szerezte, a dolog szépséghibája csupán az volt, hogy kék mezben kapart leány... Aztán beindult a magyar válogatott egyik motorja a révkomáromi(!!!) születésű Zácsik Szandra is, aki bizonyította ,lehet ezt magyar címeres mezben is csinálni, még ha nem is jelenlegi határainkon belül született!!! A javuló támadójátékunk mellé cserekapusunk Janurik Kinga bereteszelte a magyar kaput, így a végére méretes zakóval küldtük haza szlovákokat, akik így pont nélkül kulloghattak haza Szombathelyről. A találkozó képei:


Kinga véd

Indul a figura

Ez szép munka volt!!!

A hölgyek ma lépnek pályára Pápán a Norvégok ellen este 7-től közvetíti a sportklub élőben.
Tessék szurkolni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése