2009. augusztus 23., vasárnap

"Kölcsönös nyálcsere"

Nos aki a cím hallatán valami szaftos tizennyolckarikás történetre számít, annak a következőkben csalódnia kell. A hétvégén "csak" Haladás meccsen voltam.
De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a hétvége teljesen a sport jegyében telt (leszámítva, hogy kilátogattam a Karneválra először életemben, s rögtön sz@rrá is áztam). Már pénteken volt miért izgulni, ugyanis akkor játszott junior kézi válogatottunk a szbornajával, és annak rendje módja szerint el is verték őket 7 góllal. Este még az ország kedvence is kikapott, hiszen megint égett a fradi, ezúttal a Fáy utca 58. szám alatt véreztek el. Szombaton nyert a MU 5:0-ra, az esti boxról lemaradtam, bár a végeredmény tudatában ezt annyira nem sajnálom.
A nagy meccsek azonban vasárnapra maradtak. Bemelegítésnek egy kis F1 meg Dzsudzsák meccs, aztán 17:00-kor elkezdődött a kézi döntő. Az elején gyönyörűen játszottak a lányok, de sajnos a második félidő közepén kicsúszott a mérkőzés a kezünk közül, s a végén hiába kapaszkodtunk fel két gólra, a lányoknak az ezüstérem mellé, csak a sírás jutott. Sportszerűség ide, vagy oda a nagyképű norvégokat szívem szerint az aranyérmüknél fogva lógattam volna fel csillárra.
Ezek után indultunk öcsémmel a Hali - vidi meccsre, ami szintén nem sok jóval kecsegtetett, hiszen az addig 100% Fehérvárt fogadtuk, míg kedvenceink csak az utolsó helyen szerénykedtek 0 ponttal. Sokáig nem unatkoztunk hiszen már az első percben vezetéshez jutottunk, amit nem sokkal később egalizált a vidi. A gólok tekintetében ez az adok kapok egészen a 88. percig folytatódott amikor is Nagy rúgta a győztest gólt, így kialakítva a 4:3-as végeredmény. A java azonban még csak ezután következett, amikor is a kispadoknál elszabadultak az indulatok. A lelátóról csak annyit lehetett látni, hogy egy kisebb tömegjelenet után a fehérváriak közül valaki a földön fetreng majd a biztonságiak futnak rendet tenni. Na király végre a Csertői is csinál valamit! A stadionból kifele menet próbáltam információkhoz jutni, de haveromék is csak annyit láttak, hogy az edzőbá kiütötte valamelyik fehérvárit. Otthon izgatottan keresgéltem a világhálón mire a Nemzeti Sport honlapján a következőkre bukkantam:
"A találkozó vége előtt Bódog Tamás, a Videoton pályaedzője Csertői Auréllal került szóváltásba, majd a korábbi válogatott játékos leköpte a zöld-fehérek vezetőedzőjét. A kölcsönös nyálcsere után a két szakember egymásnak esett, a rövidebbet pedig Bódog húzta, aki a földre került. Solymosi játékvezető mindkettőjüket a lelátóra küldte."
Hihi. A mi kis csáknoriszunk rendet tett. Ennyi.

Nincs ebben semmi nehéz: távolságot felmérni, lendít és ennyi!!!(Mondjuk ez nem a térde - később)

Szerintem ha beadja, hogy kisebbségi jobb esélyekkel indulhat a fegyelmi tárgyaláson!!!!

Terminátor Aurél akcióban (jobbra van egyébként)

Amit tett teljesen egyértelmű számomra. Tudja mindenki, hogy kicsit inog alatta a pad, így hát ha esetleg kirúgják a kicsi bruszlít, nyugodt szívvel adhatja be jelentkezését a Haladás box szakosztályára (ha oda nem is, de a biztonságinak lehet felvennék).
Aztán a meccs végén megszólalt az áldozat is, szegény teljesen ártalmatlan volt, mikor 2000 gárdista, 10 000 fanatikus Hali szurkoló támadt rá Csertőivel az élen. Nem is értette miért rúgták tökön a Hali technikai zónájában:
„Csertői Aurél a pályán elrúgta a labdát, hogy húzza az időt – mondta Bódog Tamás a Nemzeti Sportnak. – Én odamentem, és visszarúgtam. Ez hiba volt, mert elhagytam a technikai zónát. Csertői Aurél megragadta a nyakamat, és mielőtt reagálhattam volna, térddel ágyékon rúgott.”
Áhá, most már kezdem érteni miért nincsenek labdaszedők a stadionban, Aurél leszerelte az összeset.
A válasz sem váratott magára:
„Ha én átmennék a Fradi pályáján az ellenfél edzőjéhez, úgy megvernének, hogy nem érnék haza” – jegyezte meg Csertői Aurél.
Aki esetleg nem értené az kérdezze meg Szentes Lázárt, akit a Debrecen trénere ként rúgtak vesén az Üllői úton.
Aztán csak finomodott a történet az Nemzeti Sport szerint is:
"A talákozó vége előtt Bódog Tamás, a Videoton pályaedzője Csertői Auréllal került szóváltásba, ami után Solymosi játékvezető mindkettőjüket a lelátóra küldte."
Hamar új látásmódba került az eset, este 11 körül már ez volt fenn. Ez azért kicsit finomabb megfogalmazása az előbbieknek, de tény ami tény erre cserélték le a fenti passzust.
Mi ebből a tanulság a vendég edzőknek a Rohonci úti látogatás alkalmával?
1. Soha, de soha ne hagyd el a technikai zónádat!
2. Ne játszd el a labdaszedők szerepét (szerinted miért nincs egy sem??)!
3. Ha nyálcserét szeretnél kezdeményezni Csertői Auréllel a szuszpenzor viselése kötelező, vagy egy külön arra kijelölt üvegcsében helyezd azt el, és add fel a következő címre:
Csertői Fight Klub, Szhely, Tongpó utca 4., a borítékra feltétlen írd rá: "az öreg dzsedi".
Na hát, tökön rúgás ide vagy oda, nyertünk, és ez a lényeg. Szerdán jön a fradi, addig még lesz két átmozgató edzés meg egy kis zsákolás Aurélnak...

1 megjegyzés: